Не са малко хората, които предпочитат компанията на домашния си любимец пред тази на приятелите си. Стана доста модерно и кучета, и котки, и костенурки, и какви ли не домашни любимци да имат собствен профил в Instagram. 

Как оценяването на кучета в Twitter се превръща в доходоносен бизнес

Как оценяването на кучета в Twitter се превръща в доходоносен бизнес

Какво стои зад историята на WeRateDogs

Ето тук идва и Petzbe - социална мрежа за домашни любимци, където е забранено за хора. В смисъл, може да качваме снимки единствено на домашния любимец, а не наши. А най-интересното е, че CEO (главен изпълнителен директор) на социалната мрежа е куче, чието име е Ангъс. 

Снимка 351100

Източник: Lifestyle

На този етап приложението е налично единствено за iOS, а инсталирайки го, буквално ще се превърнем в домашните си любимци. По този начин ние създаваме профил на любимото си куче или котка и можем да качваме негови снимки, както и да виждаме тези на другите потребители. 

Снимка 351112

Източник: Lifestyle

Разбира се, това не е първото приложение с подобна насоченост, но се спираме върху него, защото е факт от едва няколко седмици. Petzbe разполага със секция, в която потребителите могат да виждат новини и интересни факти около приложението.

Как да разпознаваме породи кучета и котки със смартфона си

Как да разпознаваме породи кучета и котки със смартфона си

Напълно безплатно приложение на Google

Според WIRED, приложението забавлява потребителите, но и помага да се набират средства за подпомагане на животни. Така например, ако качим снимка на лапа, Petzbe ще дари един долар на Humane Society International (организация, която работи за защитата на животните по света). 

Кучетата също не спят от притеснение

Кучетата също не спят от притеснение

Още една човешка черта, която притежават

Предизвикателствата обаче далеч не спират дотук. Едно от тях - How I Met My Human, да, и ние се сетихме за сериала, дава възможност на потребителите да разкажат как са се запознали с четириногите им приятели.