Дойде и това време от годината, в което чакаме каталогът на IKEA да стигне и до нашата врата. Всъщност, и да ни пропусне, не е фатално, защото вече го има и онлайн.

274 страници в 190 милиона копия - точно тиражът превръща каталога на шведската компания в изданието с най-голям тираж в световен мащаб. И България е една от 50-те страни в света, в която се разпространява. 

Седем години у нас и 75 в бизнеса. Малко ли е, много ли е, всеки сам ще прецени. От компанията вече са преценили, че 25 години, преди да навършат 100, е подходящ момент за поглед както в бъдещето, така и в миналото.

Снимка 376364

Източник: Instagram / ИКЕА България

Бъдещето е днес

Новият каталог се различава от досегашните с нов начин на представяне на продуктите. На страниците му ще видим не само отделно декорирани и обзаведени стаи, но седем завършени места за живеене, от които да черпим вдъхновение.

Спецификите на домовете са подбрани на база резултатите от потребителско изследване "Life at home", проведено от шведската компания. Разбира се, не липсват и личните истории, пряко свързани с това какво търсим и какво искаме от нашия дом. 

Снимка 376365

Източник: Instagram / ИКЕА България

Място за живеене

IKEA ни дава готови идеи не само за подредба на мебели или цветово комбиниране с аксесоари и текстил, но и съвети за по-добър живот. Като например да оставим смартфона да се зарежда в коридора, далече от времето ни за близките и за нас самите.

Но бъдещето е и във всички малки идеи за енергоспестяващо осветление, пестене на вода и съхранение, с които се грижим и за дома, и за природата. В този контекст, в магазините на шведската компания вече няма да се продават торбички за еднократна употреба и сламки.

Нещо старо, нещо ново

Шведите добре знаят кои са бестселърите им и затова им вдъхват нов живот - заради 75-та годишнина на компанията. 

Креслото POÄNG и диванът KLIPPAN идват обновени, за да правят компания на библиотеката BILLY, която чества своя 50-годишен юбилей. 

И един бонус

700 000 - толкова са продадените за миналата година порции в ресторанта в София.

Домът става галерия с IKEA

Домът става галерия с IKEA

Ново предложение от марката

А какво ново по този повод? Любимите кюфтенца вече ще са правят и от сьомга, а вегедогът (вегетариански хот-дог), е полезната алтернатива за бързо хапване.