IKEA представи новата си колекция в колаборация с фотографския бранд Hasselblad. Tози път шведската компания ни изненадва с постери, които могат да се превърнат в точния завършек на интериора в дома или офиса.

Лимитираната колекция, носеща името NORRHASSEL, е съставена от осем постера. Те не са просто фотографии с голям размер, а част от желанието на IKEA да отворим дома си за изкуството, но в една по-различна форма.

Фотография на Али Раджаби

Източник: IKEA

Фотография на Али Раджаби

Освен това, шведската компания иска да ни мотивира да не спираме да улавяме света около нас, което в днешното технологично време е все по-лесно.

Ако картините в рамка не са за нас, то може би ще намерим това, което търсим, сред предложенията от колекцията. Кадрите на постерите са на осем различни фотографи и пресъздават тяхното виждане за света наоколо. 

Фотография на Бара Прашилова

Източник: IKEA

Фотография на Бара Прашилова

Автори на снимките са Дмитрий Аджев, Ларс ван де Гуор, Ханс Штранд, Бара Прашилова, Али Раджаби, Том Джоунс и Йоахим Шмайзер. Произведенията им, избрани от IKEA като част от колекцията, са удостоени с наградата за фотография Masters Hasselblad.