Дори след повече от 100 години снимане на естествения свят от National Geographic, техните фотографи на дивата природа все още улавят животните по начини, които никога преди това не сме виждали.

Кой е най-добрият фотограф на дивата природа за 2018 г.

Кой е най-добрият фотограф на дивата природа за 2018 г.

И коя е най-добрата снимка

Като всяка година, и тази National Geographic обявиха своите най-добри снимки на животни за 2018 г., като се спряха на 31 кадъра. От тях ние подбрахме девет, които успяхме да изнамерим в Instagram профилите на различните фотографи.

Лоро Балеста

Акули ловуват във Факаравския атол, Френска Полинезия. Фотографския екип, който се гмурка без клетки и оръжия, преброява 700 акули.

Исмаил Фердус

Азиатски слон се разхожда в зеленината на гора в Бангладеш, на ръба на най-големия бежански лагер в света. Слонът е един от 38-те в капан в гората, в непосредствена близост до лагера, който блокира миграционните пътища на животните.

Томас Пешак

Южните пингвини трябва да се движат по скалите, в които със страшна сила се разбиват вълни, когато идват от и отиват до остров Марион.

Кристина Митърмайър

Тюлените крабоед се качват върху плаващ лед, за да си починат, за да родят или да се скрият от китове или леопардови тюлени.

Айсберги като този осигуряват място за почивка и спасение на тези животни. Заради топящите се ледници, животът на много тюлени е застрашен.

Томас Пешак

В архипелага Чатъм, Нова Зеландия, най-защитеното място за гнездене на албатросите е една голяма пещера, издигаща се над малкия остров Теракоя.

Евгения Арбугаева

Ловец на пеперуди на остров Бачан, Индонезия, сортира екземплярите си, които ще продаде в Бали. Оттам пеперудите се изнасят в цяла Азия и към колекционерите в останалата част на света.

Чарли Хамилтън Джеймс

Млад мъжки лъв, представител на прочуто и застрашено от изчезване на вида стадо в Кения, който умира от отравяне, след като яде труп от крава, заразен с инсектицида карбосулфан.

Брент Стъртън

Женски ловен сокол пази пилетата си в гнездото с изглед към монголската равнина. Макар по времето на Чингис хан да е имало много представители на този вид птици, днес те се считат за застрашени, поради загубата на местообитания и незаконната търговия с диви животни.

Чарли Хамилтън Джеймс

Макар снимката на този вид птица - пелинов тетрев, да изглежда съвсем обикновена, фотографът пише в своя Instagram профил, че за да получи желания кадър, дебне животните в продължение на две седмици през 2017 г. и три през 2018 г.

Най-харесваните снимки на National Geographic в Instagram

Най-харесваните снимки на National Geographic в Instagram

Топ 18 на най-харесваните снимки за 2017 г.

Всички снимки от селекцията на National Geographic може да се разгледат на следния линк.