Темата за извънземните сякаш е непреходна - винаги има какво ново да се каже или добави. Повечето изследвания за обитателите на околните планети и резултатите от тях се пазят в дълбока тайна, но винаги има някой, който да ни пусне мухата, че се знае повече, отколкото предполагаме.

В този случай това е ученият от Ames Research Centre към NASA Силвано Коломбано, цитиран от Independent. Според него, извънземните вероятно вече са посещавали нашата планета, и то неведнъж. А причината срещите да не са ясно документирани е, че тези същества въобще не изглеждат така, както ние си представяме.

Снимка 393523

Източник: iStock

И не просто не са зелени, слаби и с големи глави и очи, а и са създадени от друга материя. Според Коломбано, извънземните са не кислородни организми като нас, а въглеродни. И именно този газ им е необходим, за да съществуват. Но това съществуване може да се случва незабелязано покрай нас.

Той подкрепя теорията, че междузвездното пътуване е възможно и не ние сме намерили извънземните, а те са намерили нас, защото притежават свръхинтелект.

Извънземните бижута на Ким Кардашиян и Криси Тейгън

Извънземните бижута на Ким Кардашиян и Криси Тейгън

И едни обувки, които ни оставят без думи

Ученият от NASA призовава за по-задълбочени изследвания на извънземния живот, които да се насочат в нови посоки. Според него сме свикнали да мислим прекалено ограничено, когато става дума за извънземни. Затова и дори да се огледаме около себе си, търсейки тях, няма да имаме особен резултат, защото не знаем как изглеждат въглеродните организми.