През октомври бутилка 60-годишно шотландско уиски от Macallan записа рекорд, като се продаде на търг за 1.1 милиона долара.

По думите на Business Insider това вече са стари новини, тъй като само преди дни друга бутилка - отново Macallan, подобри поставения рекорд. 

Точно 1 528 800 долара бяха платени за бутилка 60-годишно уиски на търга Christie's Finest & Rarest Wines & Spirits в Лондон.

Това е и най-рядката бутилка от специалната колекция на шотландското уиски Macallan. Тя обаче е и най-ценната - и то не само заради качествата на алкохолната напитка, а защото е дело на ирландския художник Майкъл Дилън, който рисува върху нея дестилерията The Macallan на фона на шотландските планини.

Самата специална колекция се състои от 24 бутилки с етикет The Macallan 1926 60-Year-Old Malt. 12 от тях са проектирани от Питър Блейк, стоящ зад кориците на много известни музикални албуми, влючително и един на Beatles.

Другите 12, в които влиза и продадената през октомври за 1.1 милиона долара, са свързани с името и произведенията на италианския художник Валерио Адами.