Миналата година беше доста тежка за света на спорта, след като на 74-годишна възраст почина най-великият боксьор, Мохамед Али.

Пред списание People неговата дъщеря Лейла Али споделя, че едно от любимите неща, които баща ѝ е обичал да похапва са хамбургери.

Тя разкрива, че великият боксьор не е можел да готви, но пък за сметка на това е бил голям почитател на храната. В менюто му са влизали много зеленчуци, царевичен хляб и печено пиле, например.

Лейла Али

Източник: GettyImages

Лейла Али

Лейла се връща във времето, когато е била ученичка и Мохамед Али я е взимал от училище. Когато двамата са били гладни, той я е водил в заведение за бързо хранене и двамата са си поръчвали именно любимите бургери на баща ѝ. Шампионът не си е падал по скъпите ястия, а е обичал нещо наистина обикновено, като хамбургер с говеждо кюфте.

Страстта на баща ѝ към простичките неща за хапване е вдъхновило Лейла Али да създаде подобрен вариант на любимата храна на Мохамед Али и да включи рецептата в готварската ѝ книга, която се очаква да излезе в началото на следващата година. Бургерът ще носи името "The Greatest of All Time Burger" ("Най-добрият хамбургер за всички времена").