Китай е една от най-бързо развиващите се страни във всяко едно отношение. Не е голяма изненада и фактът, че първото място сред най-богатите китайци претърпява чести промени. 

Huawei отговори на обвиненията на американските служби

Huawei: САЩ се страхуват, че сме твърде конкурентни

Какво каза Ричард Ю

Новият лидер в класацията на Hurun Report е Ма Хуатенг. Името му може да не ни говори нищо, но неговото състояние за изминалата година е впечатляващите 47 милиарда долара. Той е основател на интернет компанията Tencent. А причината за финансовият му възход са акциите на компанията, които стоят зад популярното приложение  в Китай - WeChat. Те са се увеличили с повече от 100% през последната година, предава CNN. 

Пазарната цена на Tencent е около 540 милиарда долара, което надхвърля тази на Facebook. Но Ма Хуатенг все още е доста далеч от Марк Зукърбърг по отношение на приходи, защото тези на основателя на Facebook са 79 милиарда долара.

Джеф Безос

Източник: GettyImages

Джеф Безос

 

Ма Хуетенг превзе първото място от основателя на компанията за недвижими имоти Evergrande - Хуи Ка Ян, който разполага със скромните 41 милиарда долара.  А най-богатият човек в света според класацията на Hurun Report е основателят на Amazon - Джеф Безос, с приходи от 123 милиарда долара.