Астрономическата есен вече настъпи и времето не пропусна да ни подсети за този факт. Вероятно мисълта, че тепърва предстои по-студената част от тази и следващата година, а лято 2019 е доста далеч ни депресира. И в това няма нищо странно.

Но всеки сезон си има своя чар и не ни остава нищо друго, освен да открием положителните черти на есента и да й се радваме максимално преди настъпването на зимата.

Цветовете

Нюансите на есента са неповторими. Ако през пролетта се радваме на всички цъфнали цветя и дръвчета, то сега листата и цветният килим, който образуват навсякъде, създават една приказка около нас.

Защо листата на дърветата променят цвета си през есента

Защо листата на дърветата променят цвета си през есента

Кой стои зад красотата на есента

Може и да не я намерим по улиците на големия град, но ни очаква във всеки парк, гора и планина. А на този фон стават и страхотни снимки.

Снимка 379540

Източник: iStock

Пътуванията

Цените за септември, октомври и ноември са по ниски, отколкото тези през лятото или по коледните празници. Ако сме от по-предвидливите, вероятно сме си запазили самолетни билети именно за този период от по-рано.

Ако ли не, все може да ни изпадне някоя изгодна оферта в последния момент, за да посетим желана дестинация. Като бонус получаваме и по-малко тълпи от туристи.

Снимка 322779

Източник: iStock

Времето

Нито прекалено топло, нито неприятно студено. Освен ако няма известни климатични катаклизми, условията са повече от подходящи за дълги разходки. С връхна дреха в ръка, разбира се.

Модата

И като заговорихме за дрехи, със сигурност много от нас нямат търпение да извадят от гардероба си някои от любимите, които дори сме забравили, че са там. Време е и за нови попълнения, които вече ни чакат по магазините.

Дълги рокли и поли, екстравагантни панталони, кожени якета и сака, шапки и шалове - време е да се развихрим и да направим есента си още по-цветна.

Снимка 379555

Източник: iStock

Любовта

Колкото и странно да ни звучи, много сериозни връзки започват именно през този сезон. Мина им времето на летните свалки и идва това на гушкането на топло вкъщи. А за целта ни трябва половинка, нали?!

Телевизията

Разбира се, че не е добра идея да пропиляваме дните и вечерите си вкъщи, докато времето още позволява приключения навън. Но предимството на есента пред лятото е, че скуката по телевизията е заменена с новите сезони на любимите предавания и сериали.

Снимка 379563

Източник: iStock

Храната

Разнообразието от пресни сезонни храни през есента е голямо. Ябълки, грозде, сливи, тикви, круши и какво ли още не. Цветно и полезно.

Пазаруването

През есента търговците организират редица намаления, начело с Black Friday. Е, у нас практиката може още да не е така добре развита, както в другите страни, но малко по малко попиване опит.

Как да носим летните дрехи през есента

Как да носим летните дрехи през есента

Модни трансформации

А и добрата новина е, че дрехите от есенно-зимните колекции ще стават все по-евтини, та чак до коледните и новогодишните намаления.