Какво ли не сме виждали в интернет, но все нещо успява да ни изненада отново и отново. Tака попаднахме на бюти влогърката Сафия Найгард, която притежава грим продукти на килограм и нищо не може да я спре да прави каквото си иска с тях.

Как й е хрумнала идеята да смесва гримове за стотици и хиляди долари - не знаем, но резултатът от тези експерименти определено е интересен.

Започва се с червилата - стотици на брой. Различни марки, различни цветове - от зелено, през лилаво, до класическо червено. Всички са старателно унищожени и отиват в тенджерата с гореща вода.

След продължително бъркане (и не толкова продължително варене) от десетките разноцветни червила се получава гъста, еднородна смес с червеникаво-розов цвят. Малиновата субстанция Сафия замразява за кратко и благодарение на формички си прави чисто ново червило, което е изненадващо наситено.

Експериментът се повтаря и с течни червила, но по по-различен начин - без загряване. И резултатът отново е червило в доста тъмен кафяв цвят, въпреки че в сметта има и зелено, и какви ли още не цветове.

Сенките за очи също си отиват в името на научно-козметичния експеримент. Десетки ярки и пигментирани цветове в едно, а резултатът е нещо неособено цветно и привлекателно. Къде отидоха цветовете, се питаме и ние...

Фон дьо тенът е от продуктите, от които е най-трудно да намерим този, който да е нашият. А какво остава, ако смесим 10-15 на един място? Може пък и да създадем така желания нюанс, но текстурата надали ще ни хареса. По-добре и да не опитваме, експериментите на Сафия са ни достатъчни.

Бюти влогърката съвсем не е единствената, която прави подобни опити пред камера, а видеа от този тип събират милиони, понякога и десетки милиони гледания.

Не можем да пропуснем да видим и какво ще стане като се смесят цели 500 лака за нокти с холограмен ефект. Резултатът от експеримента е труден за дефиниране като цвят, но определено изглежда добре.