Трудно е да мислим рационално, когато треската за пазаруване обхване всички в офиса и у дома, а в дни като днешния е много лесно да се подхлъзнем към някоя недотам изгодна покупка.

Въпреки че Черният петък се счита за добър момент да се снабдим с нов телевизор или таблет, не всички намаления са действително толкова изгодни, колкото изглеждат.

Спецовете от MarketWatch са обособили няколко продуктови категории, които често са обект на нечестни търговски практики и промо цените им всъщност са близки или равни на цените в който и да е друг ден. 

Бижута

Снимка 390791

Източник: iStock

Ако сме решили да зарадваме половинката си с нови обеци или колие, е най-добре да го оставим за януари и седмиците преди Свети Валентин.

Черният петък се слави като ден, в който магазините за бижута дори завишават цените си, пише Independent.

Инструменти

Снимка 390790

Източник: iStock

За много мъже новите инструменти са далеч по-атрактивна покупка от нова дреха, но Черният петък не е денят за подобна инвестиция. Декември е най-подходящият месец за покупка на инструменти и машини за ремонтни дейности в цялата година. 

Зимни дрехи

Снимка 390792

Източник: iStock

Болшинството от магазините за дрехи ще се опитат да направят големи обороти днес, предлагайки уж изгодни оферти за предстоящия зимен сезон.

Истината е, че зимните дрехи са най-изгодни през януари, когато слагат безбожни намаления, за да продадат останалите от празниците бройки. Ясно е, че през януари сезонът е наполовина приключил, но пък цените си заслужават.

Лаптопи

Снимка 260217

Източник: apple.com

Лаптопите са нещо, за което трябва да изчакаме до идния понеделник, още известен като Кибер понеделник, когато е най-изгодно да пазаруваме онлайн.

Билети и пътуване

Снимка 329610

Източник: iStock

Офертите за самолетни билети и екскурзии днес изглеждат атрактивни, но често това не е така, съветват от MarketWatch.

Ненормално ниските самолетни билети обикновено крият допълнителни такси или офертата за Черния петък е съвсем малко под нормалната за даден полет цена. За подобни покупки отново е добре да изчакаме до понеделник, когато намаленията онлайн ще са действително изгодни.