Започваме да имаме усещането, че присъствието на Илон Мъск онлайн е предимно предназначено, за да привлича позитивно внимание към някоя от компаниите си, когато друга е нападната от негативни коментари.

Най-трудната година в кариерата на Мъск

Най-трудната година в кариерата на Мъск

И най-добрите минават през лоши периоди

Както знаем, годината определено не бе лека за милиардера, а Tesla със сигурност не е в най-цветущия си период.

Може би именно, за да отклони вниманието от несполуките на компанията си за автомобили, напоследък Мъск засилва шума около космическите проекти на SpaceX.

Как поведението на Илон Мъск се отразява на Tesla

Убива ли поведението на Илон Мъск Tesla

Цигарата с марихуана преля чашата за някои хора

След като стана ясно, че компанията ще изпрати японски милиардер и няколко известни личности на пътуване около Луната, през уикенда Мъск публикува в Twitter снимки на Mars Base Alpha - първата (бъдеща) човешка база на Марс.

На снимките се виждат няколко от грамадните BFR ракети, с които Мъск възнамерява да превози всичко необходимо за създаването на станция на червената планета.

През 2017 г. SpaceX обяви, че планира да стартира поне две мисии за транспорт на оборудване до Марс до 2022 г., а през 2024 г. може да очакваме и първите заселници да полетят натам.

Тестовете на ракетите BFR ще се проведат в началото на следващата година и ще покажат доколко плановете на Мъск и компания са реалистични.