Петък е, лято е и ако по лошо стечение на обстоятелствата ни се налага да сме на работа, вероятно не сме в особено добро настроение. И в този случай е напълно разбираемо. 

Разбираемо е и когато шефът ни ядоса или имаме и куп други грижи, но крайните срокове ни притискат. Във всички тези моменти, когато ни иде просто да си тръгнем и да забием глава във възглавницата, е добре да знаем следните трикове, с които поне малко да разпуснем напрежението.

Медитация

Е да, ако работим в колцентър или просто сме обградени от десетки колеги, може и да ни изгледат странно. Затова, ако бюрото ни не предлага нужното усамотение, трябва да си намерим някое по-подходящо място, отново в рамките на офиса.

Снимка 350477

Източник: iStock

Да се изключим за всичко наоколо и да се концентрираме само върху дишането определено не е лесна задача. Но, ако успеем да се справим с нея, само пет минути ще са ни достатъчни, за да се почувстваме значително по-добре.

И една малка подсказка - за да ни е по-лесно в началото, можем да си свалим някое приложение за медитация, което да ни напътства.

6 приложения за медитация

Инсталирай и медитирай

Най-добрите в своя клас

Цитруси

Ароматът на свежите плодове е способен да ни вдигне настроението и енергията моментално. Той релаксира тялото и редуцира хормона на стреса.

Ако не им е сезонът на портокалите или просто не обичаме да ги хапваме, можем да се запасим с шишенце етерично масло, което да използваме в напрегнати ситуации.

Снимка 373597

Източник: iStock

Студена вода

За пиенето й е ясно. Но, когато се напрегнем и ядосаме, телесната температура се повишава. Затова и е добре да се охладим, особено в някои области - китките и зад ушите.

Там минават основни артерии и когато ги разхладим с вода, свежестта ще стигне и до останалите части на тялото.

Масаж

Да, някои компании осигуряват подобна глезотия на служителите си, но, ако не сме сред късметлиите, ще трябва да се оправяме сами. Най-лесно е да си направим масаж на ръцете, използвайки и малко крем за целта.

Как да си почиваме след работа

Как да си почиваме след работа

Релаксиране след напрегнатия работен ден

Първо разтриваме всеки пръст поотделно, а след това с палеца на едната ръка масажираме дланта на другата, пише Daily Mail.