Ананасът може да е много полезен плод, но нарязването му у дома никога не е изглеждало лесна работа. Кое да почистим и кое да оставим? На лодки ли да го нарежем, или на кубчета? Хавайците имат отговор на тези неща.
Източник: GettyImages
Първият им съвет е да изберем хубав зрял ананас. А той се познава по няколко неща. Първото е миризмата - ако е прекалено силна, значи е презрял. Листата трябва да са свежи и зелени, ако има изсъхнали, най-добре да не го купуваме. Дори и зелен на цвят, той е зрял - просто не е бил директно огрян от слънцето.
Нарязването започва с отрязването на "капачето" с листата, както и долната му част. След това трябва да го разделим на четвъртини по дължина. Отстраняваме твърдата сърцевина.
След това отрязваме кората по цялата дължина, но я оставяме като "подложка". Режем почистената горна част на резени, които разместваме шахматно, за да се получи красива презентация.