Хомосексуализмът при пингвините е отдавна наблюдавано явление. Доста по-куриозен се оказа опитът на двойка гей пингвини да осиновят малкото на други пингвини. Случката се развива в зоопарка в Оденсе, Дания, а гледачите са стъписани от случилото се.

Според тях всичко започва, когато майката на пингвинчето отива да поплува и е ред на бащата да пази малкото. Той обаче го оставя само, което предизвиква загриженост от страна на гей двойката. Тя приютява бебето и започва да го обгрижва. "В дивата природа естественото поведение при кралските пингвини е, че единият от родителите винаги трябва да е с малкото до определена възраст," обяснява зоологът Даян де Наполи. Значи притеснението на "осиновителите" е съвсем естествено.

Снимка 382121

Източник: iStock

Гледачите решават да не се намесват и да видят как ще се развие случая. Бащата дори не забелязва, че малкото му е "отвлечено", а майката го търси на следващия ден. В случай на заплаха майките пингвини стават агресивни, каквото се случва и в зоопарка в Оденсе. Това е моментът, когато гледачите взимат страната и решават да върната пингвинчето на биологичните му родители. Гей двойката не остава разочарована - дават й да измъти яйце на самотна майка.