Ситуацията за Facebook става все по-плачевна, след като федералните служби на САЩ предприеха криминално разследване на деянията на Зукърбърг и платформата му, съобщава New York Times.

Оказва се, че Facebook има партньорства с над 100 други компании, на които през годините са били предоставени всевъзможни лични данни от профилите ни в социалната мрежа.

Тези взаимоотношения станаха известни през миналата година, когато изплуваха доста от "мръсните ризи" на платформата. Тогава Facebook заяви, че компаниите не са имали достъп до данни без знанието на потребителите, но сега се оказва, че това не е точно така.

Става ясно, че социалната мрежа е осигурявала достъп до страниците, които харесваме, до списъка ни с приятели, а Netflix и Spotify са получили достъп дори до съобщенията ни в Messenger. 

Британското правителство определи Facebook като "дигитален гангстер"

Ето защо и според кого Facebook е "дигитален гангстер"

Компанията на Зукърбърг системно е нарушавала редица закони

Може би това и е тайната защо Netflix и Spotify се радват на изключителен интерес, тъй като предлагат услуги, които кореспондират много точно с настроенията и интересите ни.

От Facebook пуснаха съобщение към пресата, в което се казва, че компанията оказва пълно съдействие на органите на властта.

Facebook, Марк Зукърбърг и как ще се промени социалната мрежа

В какво ще превърне Facebook Марк Зукърбърг

Спасителен план