Не подценявайте значението на езика на тялото. Най-малкото защото някои трикове (като да не забравяте да се усмихвате) са много ефективни и лесни и за изпълнение.

5 начина как да изглеждаме по-привлекателни

5 начина как да изглеждаме по-привлекателни

Изключвайки спорт и диета

Има, разбира се, и други техники, които, макар и сравнително по-трудни, ще са ви от полза, ако искате да имате успех и по-добри отношения с околните.

Тялото

Снимка 326523

Източник: iStock

"Опитайте езикът на тялото ви да съответства на позицията на човека, с когото разговаряте. Подобно поведение демонстрира възхищение и съгласие", казва Розмари Хефнер, директор човешки ресурси в CareerBuilder.

Може да е трудно да го направите естествено, без да изглежда сякаш наподобявате или имитирате някого, но усилието определено е добър трик при кандидатстване за работа, ако наистина се опитвате да направите добро впечатление.

Очите

Снимка 326521

Източник: iStock

Всичко е в очите. Хората с блуждаещ поглед често изглеждат тревожни, разсеяни или нечестни. Може и да не е особено лесно да овладеете контакта с очите, тъй като е неудобен и неестествен процес за някои хора, но е практика, която помага много в живота.

Трябва да се научите да прилагате техники за поддържане на по-постоянен контакт с очите, за да бъде вашият поглед убедителен.

Ръцете

Снимка 326520

Източник: iStock

Понякога е трудно да разберете какво да правите с ръцете си, особено ако сте принципно леко нервен човек. Ето защо често се случва да ги слагате в джобовете или да ги кръстосвате на гърдите си. Това са разбираеми движения, но те изграждат негативен образ.

Business Insider разкрива, че при разговор е важно да държите ръцете си свободни и събеседникът ви да може да ги вижда, за не изглежда сякаш криете нещо.

Дайте възможност на хората да ви се доверят, като използвате по-отворен език на тялото. Избягвайте позиции, които ви карат да изглеждате отблъскващи (дори ако това е начинът, по който се чувствате).

Походката

Снимка 326527

Източник: iStock

Не всеки ходи с увереност. Някои имат приведена и непохватна походка.

Промяната на начина, по който ходите, е трудна задача. От друга страна, една по-целенасочена и енергична походка гарантира, че хората няма да правят прибързана и невярна преценка за вашата увереност, привлекателност и надеждност, според Scientific American.

Стойката

Снимка 326528

Източник: iStock

За препоръчване е седналата ви стойка, особено при първоначална работна среща, да бъде такава сякаш имате въже, което свързва върха на главата ви с тавана. Правилното "изправено" (не свлечено) сядане се тълкува като знак на интелигентност и увереност.

"Ако веднага се облегнете на стола си, служителите за набиране на персонал го приемат като знак за открито неразбиране за вашето положение или че не вземате на сериозно интервюто. А това няма да ви помогне да получите дадена работа", казва Аманда Августин, експерт в TopResume, пред Business Insider. "Свличането на стола може да покаже и липса на увереност", допълва експертът.

Ръкостискането

Снимка 326529

Източник: iStock

Слабото ръкостискане извиква представата за слаб човек в съзнанието на повечето народи.

Как да имате чудесно ръкостискане?

Експерти по езика на тялото съветват, когато стискате ръката на някого отсреща, да бъде достатъчно здраво, за да почувствате, че костите на ръката на другия човек леко се притискат в кожата ви, и след това, запазвайки същата сила на захвата, да направите две до три умерено силни разклащания нагоре-надолу. Трябва да поддържате контакт с очите и да се усмихвате.