Два изпитани начина как да изглеждате по-добре са подходяща диета и придържане към рутинна тренировка. За съжаление тези стратегии се нуждаят от известно време, за да дадат резултат.

Ако искате именно тази вечер да изглеждате добре или ако трябва да направите впечатление днес, ще се зарадвате да разберете, че има много начини да постигнете актрактивност.

Business Insider обобщава няколко варианта, които ще накарат другите хора да мислят, че сте по-привлекателни, а и не изискват много усилия. Мислили ли сте да промените цвета на вашето облекло или да се усмихвате повече?

Усмивката

Снимка 323602

Източник: iStock

В два експеримента, публикувани през 2014 г., в списание Cognition and Emotion, швейцарски изследователи проучват връзката между привлекателността и усмивката. Те откриват, че колкото по-силна е усмивката, толкова по-привлекателно е лицето. Установяват, че щастливият израз на лицето изглежда компенсира относителната непривлекателност.

Червеното

Снимка 323603

Източник: iStock

Междукултурно проучване от 2010 г., публикувано в списанието ExperimentalPsychology: General, с участници от Китай, Англия, Германия и САЩ, установява, че мъжете носещи червено са по-привлечени за жените. В един експеримент от проучването 55 жени разглеждат снимка на мъж в червена и зелена риза, а след това оценяват привлекателността на мъжа.

Разбира се, мъжът е оценен за значително по-привлекателен, когато носи червена риза. Резултатите са подобни, когато изследователите сравняват червената риза с други цветни ризи.

Интересното е, че участниците не осъзнават, че цветът на дрехите на човека повлиява на техните възприятия за неговата привлекателност.

Смехът

Снимка 323604

Източник: iStock

Многобройни проучвания показват, че мъжете са по-привлечени за жените, ако могат да ги накарат да се смеят.

В едно малко френско изследване, публикувано в списанието Psychological Reports, мъж разказва шега на двама приятели в един бар, а една жена стои на близка маса. След края на шегата този мъж е инструктиран да се обърне към жената и да поиска номера ѝ. В друга версия на ситуацията един от мъжете, които слушат шегата, иска номера на жената. (Тези сценарии се повтарят около 60 пъти общо.)

След като "шегаджията" си тръгва, един от експериментаторите се обръща към жената и я моли да оцени мъжете по привлекателност и интелигентност и да посочи как вижда отношенията с тях в дългосрочен план.

Резултатите показват, че разказващият шега има три пъти по-голяма вероятност да получи номера на жената. Плюс това той е оценен като по-привлекателен и интелигентен.

Високите токчета (само за дамите)

Снимка 323606

Източник: iStock

Друго френско проучване, публикувано през 2015 г. в списание Archives of Sexual Behavior, установява, че жените са по-привлекателни за мъжете, когато носят високи токчета. Експеримент потвърждава, че носенето на токчета може да повлияе на поведението на мъжете, като от една страна ги накара да обърнат внимание на жената, а от друга е по-вероятно да се съобразят с мнението ѝ.

Ароматът

Снимка 323607

Източник: iStock

Просто знанието, че носите нов аромат, може да ви накара да действате по-уверено и дори да ви даде усещането, че изглеждате по-привлекателни за другите хора.

В едно проучване от 2009 г., публикувано в International Journal of Cosmetic Science, изследователите дават на една група мъже спрей с антимикробни съставки и ароматно масло, а на друга група спрей без аромат и антимикробни съставки.

През следващите няколко дни мъжете, използващи ароматизирания спрей, съобщават, че имат по-голямо самочувствие и се възприемат за по-привлекателни.

Странната част? Когато на група жени са показани видеоклипове без звук на мъжете, те откриват, че тези, които носят ароматизирания спрей, са по-привлекателни за тях, въпреки че очевидно не могат да ги помиришат. Изследователите установяват, че мъжете, използващи ароматизирания спрей, показват по-голяма увереност в поведението, което от своя страна ги прави по-привлекателни.