Благодарение на нискотарифните компании, все повече хора пътуват все по-често. Те обаче трябва да намерят начин да се справят с ограниченията за багаж, характерни за този тип авиолинии. Ето някои от основните грешки, които допускаме, когато подреждаме куфара.

Снимка 370544

Източник: iStock

Навиване на руло на дрехите

Този популярен трик за пестене на място всъщност никак не е ефективен. Освен че получаваме намачкани до безобразие дрехи, рулата им заемат повече място, отколкото ако ги сгънем добре и подредим едно върху друго.

Прекалено много неща в ръчния багаж

Ако заминаваме за три дни, няма смисъл да носим повече от два чифта обувки - едни на краката и едни - в куфара. Най-лесният начин да не прекалим и с дрехите, е да планираме тоалетите конкретно за всеки ден и да вземем един допълнителен за всеки случай.

Снимка 322764

Източник: iStock

Нахвърляне всичко накуп

Освен че това е най-неефективният начин за пестене на място, безразборното нахвърляне на багажа в куфара е и доста нехигиенично - не бихме позволили на обувките ни да се допират до бельото.

Снимка 370545

Източник: iStock

Навличане на дрехите за пестене на място в багажа

Факт е, че когато пътуваме с ръчен багаж, трябва да облечем най-обемните и плътни дрехи - боти, яке, шал. Но не е нужно да прекаляваме, защото само ще се измъчим при проверките за сигурност на летището.