Не е мит, че сексът, нестандартен или романтичен, е мощен начин за увеличаване на интимността с партньора и задълбочаване на връзката.

Дори науката е това мнение. По време на секс мозъкът изпълва тялото с хормони и неврохимикали, особено окситоцин, познат като "хормон на любовта". Допирът на кожа в кожа предизвиква освобождаването на тези хормони. Окситоцинът намалява усещането за стрес и значително увеличава чувството на доверие, сигурност и любов, смятат много терапевти.

Има и някои допълнителни стъпки, които да предприемем по време на полов акт, за да укрепим връзката с партньора си, разкриват от Prevention. Нека видим шест малки трика, които да опитаме още тази вечер.

Да не бъдем мълчаливи

Снимка 339032

Източник: iStock

Дори и да сме по-консервативни, не бива да бъдем тихи по време на секс, ако искаме да изградим по-трайна връзка и да възбудим отсрещната страна. Трябва да кажем как се чувстваме добре и какво не ни харесва, да говорим за удоволствието, което изпитваме, независимо дали ще го изречем с думи, ще стенем или ще го демонстрираме с видимо задоволство по време на половия акт.

Дълбоко дишане

Дишането дълбоко увеличава удоволствието и това, в тандем с партньора, помага за повишаване на възбудата. В тантрическия секс хората дори се учат да дишат заедно, за да създадат по-дълбока връзка и повече еротика.

Изключваме

Трябва да избягваме разсейването на всяка цена. Да се уверим, че телевизорът и звукът на телефона са изключени. И със сигурност да не правим почивка, за да проверяваме съобщения.

По време на секс и двамата трябва да сме фокусирани само един върху друг. Ако не го направим, пропускаме да се свържем, или по-лошо - рискуваме да попречим на удоволствието на партньора.

Никакви домашни любимци в спалнята

Снимка 339027

Източник: iStock

Много хора споделят леглото с техните домашни любимци, но това не винаги е добра идея. Със сигурност моментът на интимност се разваля, ако кучето или котката са се втренчили в нас по време на секс.

Спалнята е светилище

Това трябва да бъде място, където правим секс и спим. Не място, където работим, плащаме сметки или говорим по телефона. Препоръчително е да махнем компютрите и да зареждаме мобилния някъде другаде. Те само ще отвлекат вниманието и ни пречат да се фокусираме върху партньора.

Широко отворени очи

Снимка 339033

Източник: iStock

Много от нас затварят очи по време на секс, а как само си струва да ги държим отворени, поне за част от времето.

Неврологията показва, че когато двама души гледат в очите си от близко разстояние, реактивната част на мозъка - лимбичният мозък, ги успокоява и им позволява да изпитат по-дълбока връзка и повече страст.