Сексуалната ориентация и самоопределянето са все по-относителни понятия. Във все по-либералния свят всеки има възможност да изразява открито своите чувства, независимо от техния обект. Любовта между представителите на един пол отдавна не е феномен. На какво се случва, ако полът въобще не е фактор за чувствата?

Тогава говорим за пансексуалност. Най-просто казано, това е влечение към душата на човек, а не към неговите полови белези или самоопределяне. С една дума, това са "всесексуални" хора. Те са способни да изпитват чувства към представители и на своя пол, и на противоположния - независимо от тяхната ориентация.

Снимка 328521

Източник: iStock

Казва се, че пансексуалните хора са слепи за половите признаци по рождение или тези, придобити след самоосъзнаване на идентичността. За тях физическите белези не могат да бъдат определящи за човек и да станат повод за привличане.

Поставят се по средата между "обикновените" и бисексуалните. Със своята гъвкавост по отношение на чувствата се опитват да разрушат всички градени с векове стереотипи. И сякаш успяват. А основната причина е, че все повече известни личности спадат към графата пансексуални, дори и самите те да не си слагат този етикет, пише thesun.co.uk.

Снимка 328520

Източник: GettyImages

Майли Сайръс не веднъж е скандализирала пуританите с признания, че не си пада само по мъже. Но за нея няма нищо скандално да си отворен в любовен и интимен план. Дори напротив - чувства, които не се основават единствено на физическото, могат да бъдат доста по-извисени.