Високите температури подканват да прекарваме колкото се може повече време навън. Ако не е възможно всеки уикенд да пътуваме, то има и по-лесен и евтин вариант - пикник на открито. 

За целта не е необходимо да покоряваме върхове и да издирваме далечни поляни. И в най-близкия парк може да разпънем одеялото за няколко часа под слънцето в компанията на любими хора. А ето и какво още ще ни свърши страхотна работа.

Чанта

Предимството е, че всичко идва накуп и не е нужно всеки път да окомплектоваме посудата. В една такава чанта е събрано всичко необходимо за похапване сред природата - чинии, чаши, прибори, солница. В някои модели ще намерим дори дъска за рязане.

Освен всичко, така ще редуцираме използването на чинии и чаши за еднократна употреба, които не са никак в услуга на природата. Отиваме, разгъваме, хапваме и събираме за следващия път.

Ние си харесахме този модел от AnoracOnline на жълти таралежчета, но разнообразието на пазара е все по-голямо, за всеки вкус и джоб.

Можем да заложим и на чанта със специално предназначение. Защо да не бъде именно Fantasy picnic basket, която ни грабна със специалното мястото за бутилка вино. И ще я пази охладена.

Снимка 355043

Източник: Facebook / Yuppie Gift Baskets

Одеяло

Без него не става, а най-добре е да имаме едно специално. Хората са си го измислили - практично, сгъваемо, непромокаемо и шарено, за още повече настроение.

Снимка 355044

Източник: Facebook / Foodiggity

Нашият избор е Bear Skin Picnic Blanket - забавно, карирано и със сигурност ще ни превърне в център на вниманието.

Много ни допада и Speaker Blanket. С него решаваме два проблема накуп - къде ще седнем и какво ще слушаме. Одеялото има вградени говорители, към които да свържем телефон.

Снимка 355048

Източник: Facebook / NoveltyStreet

Озвучението

Ако горното предложение не ни допада, то тогава вероятно ще искаме да се сдобием с Bluetooth колонка. В случай че искаме надалеч да разберат, че сме излезли на пикник, то тогава трябва да заложим на по-голям и мощен модел. Като този на JBL.

Най-добрите Bluetooth тонколони в момента

Най-добрите Bluetooth тонколони в момента

Как да направим правилен избор

Удобство

В повечето случаи опъваме одеялото за пикник на терен, който трудно може да се нарече равен. И започва едно крепене на чинии, но най-вече на чаши. За да се избегнат инфарктни ситуации и кофти петна от червено вино, добре е да имаме подходящи поставки. Като Yohino Wine Stakes.

Ако искаме малко място и за сирена или местни деликатеси, които вървят с любимото вино, то тогава ще се нуждаем от преносима масичка за вино. Ето го и нашето Toast for two wine table предложение.

Снимка 355061

Източник: Facebook / Mood

Охлаждането

Тук също имаме нужда от иновативни решения, за да не ни се налага дс пием топла бира и да си разваляме кефа. Повечето чанти за пикник са с охлаждащ ефект, но ако сме по-голяма група и има кой да носи всичко, то Coolest Cooler определено е добра инвестиция.

Снимка 355065

Източник: Facebook / Life With Us

Не само че поддържа напитките с доста приятна за жегите температура, но и има Bluetooth говорител, блендер и отварачка. Направо ни се прииска да стегнем раницата и да хванем гората (или парка).