Иновациите в автомобилния сектор не спират да ни изненадват приятно, като по пътищата вече не е никаква рядкост човек да види електромобил. Даже си е почти задължително.

Huawei, Volkswagen и могат ли двете компании да произвеждат електромобили

Какво иска да си купи Volkswagen от Huawei

Сделка за милиарди

Е, те все още са малко в сравнение с тези с двигатели с вътрешно горене, но тенденцията е ясно изразена - големите производители продават все повече електромобили.

Поредното доказателство за това твърдение идва от Volkswagen и изпълнителният директор Хърбърт Диес, който твърди, че компанията на практика е продала всичките си електрически модели за годината в САЩ и Европа, а тя все още не е преполовена.

Доклад на Financial Times показва, че всички наличности са изчерпани за 2022 г., така че ако някой иска да се сдобие с електромобил от Volkswagen, Audi или някой друг от групата, ще трябва да почака до 2023 г. Причината за това е пандемията и спирането на множество заводи за чипове в Китай.

В момента списъците с желаещи стават все по-дълги, като очакванията са интересът да продължи и до края на годината, пише The Verge. Докладът на Financial Times показва още, че от Volkswagen са продали 100 000 електромобила за първото тримесечие на 2022 г.

Докато Tesla например са се справили далеч по-добре в това отношение, продавайки около 310 000 електромобила за същия период. Още в началото на година Хърбърт Диес предположи, че в идните месеци компанията ще изпита недостиг на чипове.

Volkswagen и плановете на компанията да продава само електромобили в Европа след 2035 г.

Кога Volkwagen ще спре двигателите с вътрешно горене в Европа

И кога ще го направи Audi

Каза и че една от целите на Volkswagen е да увеличи присъствието си в Америка, като това ще се случи най-вече чрез продажбата на електромобили.