Още миналата седмица трябваше да разберем повече подробности около новия PlayStation 5, но заради протестите в Америка събитието беше отложено.

PlayStation 5, Sony и защо беше отложено събитието за обявяването на новите игри

Защо Sony отложи представянето на игрите за PlayStation 5

Този път коронавирусът няма общо

За щастие, не трябваше да чакаме дълго, защото то се проведе вчера, 11 юни, и ни даде много повече, отколкото очаквахме.

До този момент знаехме какво ще представлява новият иновативен джойстик, а вече официално знаем и как изглежда самата конзола. Е, нямаме идея колко ще струва, но вероятно скоро и това няма да е тайна.

Когато PlayStaion 5 влезе в магазините, ще имаме две опции за избор - PlayStation 5 с Ultra HD Blu-Ray и PlayStation 5 Digital Edition, който не поддържа опцията за диск.

Въпреки че между двата варианта на конзолата ще има известна разлика в дизайна, от Sony обещават, че изживяването ще бъде напълно еднакво и пренесено на ново ниво.

PlayStation 5, DualSense и първи поглед към новия джойстик

Джойстикът на PlayStation 5 променя играта

Първи поглед и какво знаем за DualSense

Засега толкова около конзолата, защото все пак събитието беше с фокус игрите. На тях допълнително ще обърнем по-специално внимание, но няма как да не споменем за Marvel's Spider-Man: Miles Morales, която трябва да се появи още в края на тази година, и Grand Theft Auto V, която очакваме през 2021 г.