След като Илон Мъск изпрати кола в космоса, признаваме, трудно нещо би ни учудило. Ето защо не ни изненадва и особено много идеята за смартфон, който да бъде с големината на кредитна карта. 

Nokia 7.1 - приятен Android телефон с четири камери

Nokia 7.1 - приятен Android телефон с четири камери

И на много приятна цена

Става дума за Palm - малък и компактен смартфон, разработен от Verizon, който служи като допълнение към устройството, което използваме. Да, телефоните стават все по-големи, ето защо този стартъп, базиран в Сан Франциско, дава възможността да синхронизираме "големия" си смартфон с "малкия", който е много по удобен за носене. 

Снимка 383931

Източник: verizonwireless.com

Разбира се, екстрата със синхронизирането не е безплатна, а и удобството винаги си има и цена.

Идеята е, когато сме навън през уикенда и не искаме да мъкнем пет или повече инчовия си телефон в джоба, да вземем Palm. Той е по-компактен и позволява да водим разговори, да сърфираме в интернет и да правим снимки, естествено. 

Това се случва с помощта на две камери - 12-мегапикселова задна и 8-мегапикселова предна. Според The Verge, Palm разполага със специален режим - In Life Mode, който изключва получаването на известия, както и радиото. Същото важи и за мобилните данни и връзката с WI-FI. Те се включват само когато използваме устройството. 

Снимка 383932

Източник: verizonwireless.com

Bluetooth също бива изключен, но не и ако сме свързали слушалките си чрез него. Батерията издържа до осем часа при нормална употреба, а при включване на In Life Mode времето ще се удължи.

По-добър ли е Galaxy Note 9 от iPhone XS Max

По-добър ли е Galaxy Note 9 от iPhone XS Max

Какво сочат данните на Consumer Reports

Лошата новината за хората с iPhone е, че Palm е предвиден предимно за Android устройства. Те пак могат да използват малкия смартфон, но няма да получават съобщенията си от iMessage на него. 

Ще завършим с това, че малкият смартфон ще бъде пуснат в продажба през ноември, а цената му ще бъде 349 долара.

Какво събра Неймар и Стеф Къри в Париж

Какво събра Неймар и Стеф Къри в Париж

Когато футболът срещне баскетбола

Гардът на Голдън Стейт - Стеф Къри, пък има пръст в дизайна на устройството. Логично е също, че той ще бъде и лицето, което ще популяризира Palm.