Утре, 26 февруари, в Барселона ще бъде дадено началото на Mobile World Congress 2018 (MWC) - най-голямото изложение за мобилни технологии в света, в което най-влиятелните технологични производители показват новите си мобилни джаджи и задават тона на индустрията за цялата година.

До 1 март ще бъдат представени новите модели на редица смартфони, таблети и други играчки, а ето и някои от най-очакваните от тях.

Sony

Снимка 310364

Източник: Sony

След като миналата година Sony представи лъскавия Xperia XZ Premium, по всичко личи, че и тази година японската компания ще извади нов топ модел. Ако слуховете са верни, това най-вероятно ще бъде Xperia XZ Pro, който ще бъде първият Sony телефон с две основни камери на гърба и 18:9 OLED дисплей.

Nokia

Снимка 341889

Източник: GettyImages

Очаква се HMD Global, компанията зад Nokia телефоните, да представи няколко нови модела, сред които и 3310 телефон с 4G. Според информация в мрежата, HMD Global ще обяви и два смартфон модела - Nokia 1, който ще бъде по-базов и евтин, и Nokia 9 - по-мощен и атрактивен.

LG

Снимка 309958

Източник: LG

Въпреки че по време на миналогодишното издание на MWC LG представи G5 и G6 моделите си, ситуацията тази година изглежда малко по-неясна. Някои очакват компанията да обяви новия G7, но не са малко и тези, които твърдят, че смартфонът няма да бъде обявен по време на форума в Барселона.

Samsung

Снимка 341888

Източник: GettyImages

Samsung Galaxy S9 и S9+ определено ще бъдат най-горещите джаджи по време на MWC 2018. През последните седмици се появи доста изтекла информация за новите модели, но нищо не е сигурно, преди компанията да направи официалното им обявяване в следващите няколко дни.

Samsung пусна тийзър видеа за новия Galaxy S9

Загатване за новия Galaxy S9

Вижте какво ще предложат новите Galaxy S9 модели