През декември миналата година Илън Мъск обяви в Twitter, че ако компанията му The Boring Company продаде 50 000 бейзболни шапки, същото предприятие ще пусне в продажба и огнехвъргачки.

Въпреки че милиардерът и CEO на Tesla не успя да спази някои обещания относно производството на електрически автомобили, по всичко личи, че инициативата с огнехвъргачките е на път да стане реалност.

Тази седмица започнаха предварителните поръчки за "най-сигурната огнехвъргачка" в света, която струва 600 долара и може "да оживи всеки купон", пише сайта на компанията. Според източници, Мъск вече е продал почти всичките 20 хиляди бройки, които ще бъдат произведени.

В САЩ огнехвъргачките не се считат за оръжие и са ползвани от много хора за борба с плевели или топене на сняг. Въпреки това вече има няколко инициативи, които се опитват спрат продажбите на Мъск по съдебен път, тъй като джаджата би могла да се окаже опасно популярна.

Мъск публикува в Instagram рекламно видео, което показва как младежи се забавляват с новия продукт по начин, който би могъл да се счете за неразумен и рисков.

Great for roasting nuts

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on