iFixit са компания, която често цитираме заради детайлните й и обективни краш тестове на джаджи. Предлагат също различни и достъпни възможности за ремонти на телефони, които бихме могли да извършим съвсем сами, закупувайки съответния комплект от страниците на компанията.

Наскоро гурутата в ремонтите и разрушаването на телефони обявиха, че е възможно скъпите OLED екрани в iPhone да бъдат подменяни с двойно по-евтини LCD панели, които не афектират по никакъв начин работата на телефона.

В конкретния случай става въпрос за екраните на iPhone X, XS и XS Max, чиято подмяна у нас струва над 400 лева.

Снимка 469880

Източник: iStock

Оригинален OLED панел от Apple се продава за около 280 долара, но на черния пазар може да бъде намерен и за по-малко.

Ако обаче сме склонни да направим незначителен компромис с яркостта и резолюцията на екрана, от iFixit предлагат LCD панели на цена от под 180 долара.

Най-хубавото е, че не ни се налага да изпращаме телефона си до сервиз или да ходим някъде -можем да поръчаме пълния комплект за ремонт и самостоятелно да извършим поправката, следвайки приложените в комплекта инструкции.

Apple, iPhone 11, iPhone 11 Pro и колко издържат новите флагмани под вода

Как се държи iPhone 11 Pro под вода

Телефоните надминават всички очаквания

LCD комплектите ще бъдат пуснати скоро в страниците на iFixit и затова е добре да се оглеждаме за новини, ако планираме да сменяме екрана си в близко бъдеще.