От доста време американските власти са обявили война на Huawei, обвинявайки ги, че използват технологиите си за шпионаж.

Huawei, Ричард Ю и защо компанията работи върху собствена операционна система

Защо Huawei работи върху собствена операционна система

Задават се тежки дни за китайския производител

Доста хора обаче смятат, че тези обвинения са измислени, а истинската причина да се страхуват от китайския производител е, че се оказва сериозен конкурент на Apple. Каквато и да е истината, е факт, че Huawei не може да разчита на един от най-големите пазари в света, какъвто е американският.

И Австралия нанесе удар по Huawei

И Австралия нанесе удар по Huawei

Нови проблеми за китайския производител

Според Reuters, се очаква президентът Доналд Тръмп да подпише заповед, с която да забрани на американските компании да използват телекомуникационно оборудване, направено от фирми, които се смята, че застрашават националната сигурност.

Джеф Безос, Доналд Тръмп, National Enquirer и едно изнудване

Джеф Безос срещу Доналд Тръмп заради секскомпромат

Сагата с Лорън Санчес става още по-заплетена

В заповедта няма да присъстват имената на конкретни компании или държави, но за всички е ясно, че тя ще засегне Huawei. Подписването на заповедта се обмисляше още преди година, но беше отложено. Според източниците, обаче се очаква до края на тази седмица Тръмп да я подпише.

Xiaomi, Huawei и как се заядоха с цените на P30 и P30 Pro

Как Xiaomi се заяде с Huawei и цените на смартфоните им

Задава се голяма китайска война

В момента отношенията между Щатите и Китай са доста деликатни, а ако това се случи и заповедта бъде подписана, определено ще ги влоши.