Преди няколко седмици изплува информация, че от Apple не случайно забавят работата на по-старите iPhone модели, подтиквайки потребителите си по-често да сменят телефона си с нов. 

Компанията официално обяви, че причината за забавянето на старите смартфони е батерията, която се износва след около година работа и не успява да захранва телефона по същия начин.

Apple се извини за драмата с изкуственото забавяне на старите апарати

Apple се извини за драмата с изкуственото забавяне на старите апарати

От компанията настояват, че целта не е да се накарат хората да купуват новия модел

Тази седмица СЕО-то на технологичния гигант Тим Кук обяви, че iOS скоро ще получи ъпдейт, който ще даде на собствениците на iPhone достъп до допълнителни детайли за здравето на батерията в телефона им. Потребителите ще могат да регулират консумацията на енергия и ще имат повече контрол върху поведението на смартфона.

Въпреки това проблемът със спонтанно изключващите се устройства най-вероятно ще остане, но ще е въпрос на избор за всеки потребител да посочи дали предпочита по-бавна скорост или неочаквано изключване на телефона при привидното наличие на заряд.

Някои специалисти в индустрията твърдят, че това не представлява реално решение на проблема, а е по-скоро ход на Apple, с който се цели да се избегнат съдебните процеси срещу компанията.

Съдят Apple за един трилион долара

Съдят Apple за един трилион долара

Проблемът с бавните телефони вече е в съда