Последните месеци са наситени с новини около абонаментните такси на HBO и Netflix. Друга голяма стрийминг платформа Hulu също не остана по-назад. 

HBO GO, PayPal - каква е новата абонаментна цена и новият начин за разплащане на стрийминг услугата

HBO GO стана по-евтин

Заменяме левовете с евро

Към този момент Hulu е наличен единствено на територията на САЩ, но с темповете, с които услугите за стриймване на филми и сериали се развиват, нищо чудно в скоро време да разшири обхвата си. Та, новината около абонаментите на стрийминг платформата е, че ще има намаления. 

Това може и да се смята като пряк удар срещу Netflix, които повишиха таксите си. Към момента най-евтиният абонамент на Hulu струва 7.99 долара на месец. За тези пари потребителите получават възможността да гледат всички популярни шоута, сериали, филми и оригинални продукции, но трябва да се примирят и с реклами. 

Netflix, Killing Eve, Сандра О, Джоди Комър и защо стрийминг платформата препоръчва да гледаме сериала

Кой сериал ни препоръчва Netflix

Killing Eve е толкова добър, че не се сдържаха

От 26 февруари цената на този пакет ще стане 5.99 долара на месец. Цената на пакета, който дава същите екстри, но без досадните реклами, си остава 11.99 долара. Третият пакет на Hulu, който освен всичко изброено, включва и възможността да се гледат предавания на живо, ще поскъпне. 

Netflix вдига цената на абонаментните си планове

Netflix става по-скъп

Този път и трите пакета ще се сдобият с нова цена

Цената му на месец в момента е 39.99 долара, а от 26 февруари ще стане 44.99 долара. В началото на месеца от стрийминг платформата обявиха, че през 2018 г. платените им абонати са се увеличи с 8 милиона и вече могат да се похвалят с общо 26 милиона абонати