Тази година видяхме повече нови модели безжични слушалки отвсякога, което прави изборът ни изключително труден.

За щастие, колегите от Consumer Reports вършат трудната работа вместо нас и наскоро са направили съпоставка между водещите модели на пазара, като основният двубой е между новите AirPods Pro на Apple и страхотните Galaxy Buds на Samsung.

Ако можем да направим синтезиран разбор на съпоставката между двата продукта, той е, че AirPods Pro наистина имат добър звук, много по-добър от този на старите AirPods, но не по-добър от този на Galaxy Buds.

Снимка 408248

Източник: Samsung

Като оставим звука на страна, AirPods превъзхождат Galaxy Buds по отношение на екстри от рода на изолиране на страничните шумове и наличието на микрофони, които допускат само определени звуци от околната среда.

Apple AirPods Pro и защо да не си купуваме новите слушалки

Какъв е проблемът на новите AirPods Pro

Защо да не си купуваме новите слушалки на Apple

Откъм удобство и двата модела се справят чудесно, но крайната оценка е, че слушалките на Samsung се усещат по-леки и незатормозяващи за ухото.

Голямата разлика между Galaxy Buds и AirPods Pro обаче идва при съпоставката между цена и качество.

Снимка 450117

Източник: Apple

Докато слушалките на Apple струват 250 долара, тези на Samsung се продават за почти двойно по-малко и не отстъпват във важните направления - звук, удобство и издръжливост.

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

Слушалките на Samsung са по-евтини, но също толкова готини

В крайната класация на Consumer Reports Galaxy Buds са на първо място с рейтинг от 86/100, а AirPods са с цели 11 пункта по-надолу и рейтинг от 75/100.