Със сигурност поне веднъж ни се е случвало да изпуснем смартфона на земята. Следва лек пристъп на паника и няколко секунди се колебаем искаме ли да видим резултата.

Скоро подобни критични ситуации, които водят и до сериозна инвестиция в подмяна дисплей, могат да останат в миналото.

Филип Френзел е немски студент, който изобрети калъф за телефон, чиято цел е да омекотява падането. А начинът, по който го прави, определено е впечатляващ.

Тук познаните противоударни силиконови кейсове ги няма, защото протекторът на Френзел разполага с вградени сензори и с крачета. Ето как действат: сензорите отчитат свободното падане и дават команда крачетата да поемат удара, за да се избегнат повреди на устройството.

Самият Филип Френзел определя изобретението си като въздушна възглавница за телефон. Както и да го наречем обаче, идеята определено си струва. Но реализирането й в големи мащаби зависи от финансирането, което ще се събере чрез платформата Kickstarter.

Смартфонът с покритие навсякъде

Смартфонът с покритие навсякъде

Първият по рода си подобен телефон

Разбира се, има и по какво още да се работи: не е ясно дали може да се предотврати случайното активиране на крачетата, след изпускане сами трябва да ги приберем в корпуса... Не се дава и информация дали изобретението дава желаната защита, когато изпуснем телефона върху неравна или наклонена повърхност.