Тайванско кафене прави кафе с морска сол
Източник: .NET
В Тайван са на мода храните и козметичните продукти, смесени с морска или океанска сол, която не е рафинирана и съдържа повече минерали от трапезната, съобщи БТА.
"Соленото" кафе се приготвя, като към димящото кафе се добавя малко количество сол в пяната на каймака и замразената сметана. Кафето с морска сол не е солено, а има три вкуса", казва говорителката на кафе веригата Кати Чунг.
Първо се усеща леко соленият вкус на студената пяна на каймака, който отваря вкусовите брадавици на езика. После се долавя смесеният вкус от солената сметана и горещото кафе и накрая се усеща ароматът на кафето.
Тайвански студенти, които са луди по новото кафе, твърдят, че то е има солено-сладък вкус и е по-ароматно от кафето със захар.
Тайванците по традиция натриват със сол плодовете, за да ги направят по-сладки. "85 дигрий бейкъри кафе" планира да пусне също кафе със сирене и кафе с плодове, като добавя към ароматната напитка съответно сирене и плодови пюрета.