Това с диетите не на всеки му се нрави. За някои те са направо непосилни. Често чуваме - "махни хляба и сладкото и веднага ще свалиш". Има и други трикове, които се оказват полезни, за да имаме слаба фигура. 

1. Опитвайте се да дъвчете всяка хапка поне 25 пъти.

2. Ако ще ходите на рожден ден, банкет или друго парти, където ще изобилства от храна, хапнете си 2 твърдо сварени яйца преди да излезете. Те ще ви създадат чувство за ситост и по-лесно ще устоите на изкушението.

3. Поне едното ви ядене за деня трябва да се състои само от сурови зеленчуци.

4. Ако много ви се хапва хляб, отрежете си тънка, "прозрачна" филийка.

5. Яжте поне веднъж седмично варен ориз, без мазнини.

6. 10-20 минути преди хранене, изпийте 2 чаши вода. Така ще се чувствате по-сити, съответно ще хапвате по-малко. А и водата е страшно полезна!

7. Винаги имайте сушени плодове под ръка! Ако пригладнеете между храненията или ви се дояде сладко, те са идеалният вариант.

8. Правете си веднъж месечно разтоварващ ден с вода и ябълки. Ябълките засищат, успокояват нервите, подобряват храносмилането и са пълни с витамини!

9. Намалете солта поне на половина! Тя е един от основните фактори организмът ви да задържа вода!

10. Намалете и алкохола! Позволявайте си 2-3 чаши вино на седмица. Но пийте сухо вино с по-малко захар.

11. Спортувайте! Ако нямате време - разхождайте се! Или пък си намирайте причини по-често да ставате и да се движите вкъщи. Ако това не ви устройва, правете повече секс - какво по-полезно и по-приятно занимание от това!