От тази пролет Starbucks кани почитателите на първокласното кафе в България на пътешествие в света на майсторски приготвените класически кафе напитки - от емблематичното Caramel Macchiato, през любимото на всички познавачи Caffé Latte, до традиционното Cappuccino.

Пътешествието започва с Caramel Macchiato - напитка, която представлява кремообразна смес от ванилия и горещо мляко, подправени със силно еспресо, покрити с кадифена пяна и уникален маслено-карамелен сироп. 

Caffè Latte, е следващата спирка от пътуването. То представлява смес от богато и плътно еспресо, в комбинация с горещо мляко, покрита с лека млечна пяна. Тази напитка олицетворява класиката в жанра на кафеените напитки и не случайно е най-предпочитаният избор сред ценителите. 

 

 Напитката-традиция Cappuccino е богато и плътно Starbucks еспресо, в комбинация с малко количество горещо мляко, покрито с дебел слой пухкава пяна. То съдържа по-малко мляко от Latte и предлага по-силен еспресо вкус и плътна консистенция.

Смеската Espresso Roast пък е душата на Starbucks - със своя богат вкус, омайващ аромат и карамелена сладост. Докато еспресо шотовете са съставна единица на повечето от емблематичните за Starbucks напитки, в много страни по света е традиция те също да се пият директно за по-силно и отчетливо усещане на вкуса. За тези ценители на неподправения вкус, Starbucks препоръчва Doppio Espresso.