Виртуозни философски спорове са водени на тема кое питие подхожда най-много на пурата. Правилният отговор не е само един, защото зависи от личните предпочитания. Има хора, които биха предпочели пурата с добро кафе, и други, които биха изпили с нея чаша силен алкохол.

Конякът отдавна се счита за добър избор за пурата, но през последните години някои вина и по-силни напитки станаха също много популярни. Добър принцип е по-слабите пури да се съчетават с по-слаби питиета. Единият вкус не бива да превъзхожда другия. Универсален изход може да бъде добрата бира.

По-леките, по-тежките вина и коктейлите идеално подхождат на пурата. Обаче е възможно истинските почитатели на пурите да предпочетат чаша чисто малцово уиски - може би с бучка лед за да се смекчи вкуса му.

Мнозина смятат, че кафето върви повече от чая към пурата, и особено към по-ароматните латиноамерикански марки. От вашия избор зависи уединението или добрата компания. И не се бойте да търсите и да опитвате нещо, което може да съответства още повече на вкуса ви.

millionaire.bg