Днес бяха връчени отличията на най-стилните българи за 2016 година. Те бяха избрани в конкурса "БГ МОДНА ИКОНА" на Академията за мода.

На официална церемония, в столичен хотел, актьори, модели, журналисти и риалити герои минаха по червения килим. Отличниците в облеклото бяха петима.

Тази година статуетката, която изобразява смокинов лист - интерпретация на първото облекло на Адам и Ева, отиде в ръцете на: Диляна Попова, Антон Хекимян, Любен Дилов-син, Йоана Буковска и Таня Скринска.

Ники Кънчев даде отличие на Диляна Попова и не пропусна да позира до моделката. Чаровната брюнетка показа перфектна фигура. Независимо от факта, че преди година стана майка, Диляна няма излишен килограм по себе си.

Снимка 268145

Източник: БГНЕС

Любен Дилов-син прие пластиката в характерния за него шеговит тон, като призна, че никога досега не е ставал икона на нещо. Той бе с оригинално сако, като бе съчетал и папийонката си в същите нюанси.

Снимка 268148

Източник: БГНЕС

Развълнувана Йоана Буковска прие смокиновия лист с думите: "На тази прекрасна статуетка има един образ на жена, която имах честта да играя известно време, а именно Коко Шанел. Тя казва: "Когато си се родил без крила, не им пречи да израснат". В момента ме карате да се чувствам окрилена".

Снимка 268149

Източник: БГНЕС

Водещата на bTV новините Виктория Петрова връчи отличието на своя колега от "Тази сутрин" Антон Хекимян, като подчерта, че той изглежда добре и не само, когато е пред камери.

Снимка 268146

Източник: БГНЕС

Проф. Любомир Стойков поздрави бизнес дамата Таня Скринска за отличието й.

Снимка 268162

Източник: БГНЕС

Водещата на събитието - Елен Колева, блесна, облечена с елегантна рокля на родния дизайнер Христо Чучев. Тя се снима с отличената Диляна Попова.

Снимка 268150

Източник: БГНЕС

На церемонията бяха показани и няколко колекции на родни брандове. Дизайнерката Меги, позната от "Къртицата", както и певицата Есил Дюран също представиха свои тоалети.

Талантливите Стоян Радичев и Христо Чучев презентираха елегантните рокли, които правят.

Снимка 268166

Източник: БГНЕС

На подиума, поле за изява, имаха и студенти на проф. Любомир Стойков, които също показаха дрехи, изработени от самите тях.

Снимка 268167

Източник: БГНЕС