Наскоро публикация от руски военен журнал, дело на Министерството на отбраната на Русия, изплува в мрежите и предизвика реакции, вариращи от страхопочитание до присмех. Става дума за документ, който описва супер-войници, които владеят древните тайни на "военната парапсихология".

Първоначално новината бе отразена от руската агенция RBC, като публикацията е със заглавието "Супер-войниците на бъдещите войни". Звучи обещаващо... 

Снимка 416368

Източник: iStock

В документа се разказва за паранормални способности, чрез които специално обучени войници могат да четат мислите на други хора, да виждат през стени и дори да влияят на технологии чрез ума си.

Военната парапсихология е древна наука, изучавана и практикувана от вавилонските свещеници, пише в документа.

Съобщава се, че телепатичните способности на войниците са продукт на първоначална работа с делфини, които са били контролирани от треньорите си по телепатичен път.

Снимка 416367

Източник: iStock

По-късно методът е пригоден за работа с хора, но дълги години военната парапсихология е била пазена в дълбока тайна. За това свидетелства скорошно изявление на Евгени Александров, председател на комисия към руската Академия на науките.

Пред RBC Александров признава, че военната парапсихология действително е една от тайните на армията, а последните експерименти в това направление са проведени в началото на XXI век. 

Въпреки това Александров отрича твърденията за телепатия и свръхестествени възможности на руските войници, като ги определя като "измислица".