Московската служба за гражданска регистрация отказва да издаде акт за раждане на дете, чиито родители искат да го нарекат БОЧ РВФ 260602, съобщава РИА Новости. Родителите, които не желаят друго име, се обърнали към съда в Страсбург, но от там отказали да разглеждат казуса.

"Досега те са се обръщали към не една и две съдебни инстанции, но отвсякъде им е отказана регистрацията на дете с такова име. Което е абсолютно правилно, защото е в интерес на детето. Нима е възможно, заради чудатите амбиции на родителите ти, да живееш с подобно име?", изразява недоумението си Татяна Ушакова.

Според родителите на детето БОЧ РВФ 260602 не е шантава приумица, а съкращение на "Биологически Обект Човек от Рода на Воронини-Фролови, роден на 26 юни 2002 г.". Бащата на Биологическия Обект Човек е безработният Вячеслав Воронин, който ненавижда своето собствено име. Поради тази причина той настоява да бъде наричан БОЧ РВП 250856 (Биологически Обект Човек от рода Воронини-Пархоменко, роден на 25 август 1956 г.).

"Ненавиждам името си, понеже означава "роб", обяснява Воронин - старши. И добавя: "Подобно искане като нашето се приема за нещо нормално на Запад. Така например, в Европа живее момиче, което се казва А22, а има и цели семейства с кодови означения вместо имена. Докато у нас в Русия цифри имат право да носят само патриархът и царят!"

Така или иначе, Воронин - младши, или БОЧ РВФ 260602, вече седма година живее без акт за зараждане, без да е регистриран, без медицински картон. Невръстният Биологически Обект Човек официално просто не съществува, заключава РИА Новости.