Британското министерство на отбраната разсекрети нови документи по темата срещи с НЛО, съобщава БНР, като се позовава на информация от "Франс прес".

Става дума за 7 досиета, изготвени в периода 1987 г. - 1993 г. от службите за разузнаване към министерството.

В тях се съдържат информации за наблюдения на 1200 неидентифицирани летящи обекта.

Сред разсекретените документи има 6 снимки, изпратени на министерството на отбраната от шотландския в. "Дейли рекорд".
На тях се наблюдава летящ обект с формата на голям диамант. Кадрите са направени на 4 август 1990 г.

Обектът стоял неподвижно във въздуха близо 10 минути, след което отлетял нагоре с голяма скорост, твърдят фоторепортери на шотландското издание, пратили снимките на министерството на отбраната с молба за коментар с оглед изготвяне на статия по въпроса.

Министерството на отбраната обаче се задоволило да информира останалите министерства за наблюдаваното явление и ги помолило те да уведомят журналистите, че по случая не са направени никакви заключения.

В друг разсекретен документ жена се обадила във британските кралски военновъздушни сили на 20 ноември 1989 г. и разказала, че докато разхождала кучето си, срещнала мъж с кафяв костюм на астронавт, който я предупредил да очаква в най-скоро време приятелско посещение на извънземни.

Разсекретените днес документи, свързани с наблюдения на НЛО и с разкази за срещи с извънземни, през април ще бъдат достъпни на сайта на британския национален архив