Голяма част от хората, които вярват в извънземни, са най-обикновени любители на интернет конспирациите. Но ако се интересувате сериозно от тази тема, вероятно знаете, че не са малко хората със сериозно научно и професионално реноме, които са убедени, че земята е посещавана и наблюдавана от представители на извънземни цивилизации още от древността. Част от тях даже твърдят, че лично са наблюдавали необикновени неидентифицирани летящи обекти и смятат, че това най-вероятно са апарати на извънземни посетители.

Най-малко четирима уважавани американски астронавти са говорили открито за техни убеждения, че извънземни съществуват и посещават земята редовно. Част от тях лично са виждали НЛО и са убедени, че това са обекти с извънземен характер.

През 1971 г. астронавтът Едгар Мичъл става шестият човек разходил се по повърхността на Луната. След преживяването, той до края на живота си твърди, че "извънземните ни наблюдават и са сред нас от доста време". В едно свое интервю той твърди, че извънземните са били на Земята и са успели да предотвратят ядрена война. Той е убеден, че Ватикана, знае истината за съществуването на извънземни цивилизации.

Според Мичъл НЛО често пъти се появяват над ядрени бази и се е случвало да обезвреждат ядрени оръжия по време на Студената война. Това негово твърдение се споделя и от мнозина военни служители, които са преки свидетели на подобни случки. Мичъл е сигурен, че американското правителство крие истината по случаят Розуел от 1947 г., когато НЛО се разбива край малкия град в щата Ню Мексико.

Друг астронавт, Гордън Купър, е един от седмината астронавти взели участие в Project Mercury, първият проект за пилотирани космически полети на НАСА. Корабът с който той лети е автоматично управляван.

Той заявява, че още преди да полети е имал шанса да види НЛО над Германия през 1951 г. По-късно Купър твърди, че е виждал НЛО и над секретна база, в която са провеждали тестове на експериментален самолет. През 1984 г на среща на ООН, Купър заявява следното:

"Ние първо трябва да им покажем, че можем да решаваме проблемите си по мирен начин, преди да ни приемат във вселенското общество. Това би дало възможности за напредък на човечеството във всички аспекти".

Неговият колега, астронавта Доналд Слейтън, също е част от Проекта Меркюри, а по-късно се издига до директор на пилотираните полети в НАСА.

Той свидетелства, че през 1951 г. е видял с очите си НЛО, докато е извършвал тестов полет с експериментален самолет над военна база в щата Минесота. То се приближило до самолета и го следвало известно време. След това ускорило с много по-висока скорост от свръхзвуковия самолет и изчезнало в небето.

Брайън О'Лиъри е друг американски учен и астронавт, който е убеден в съществуването на извънземен разум. О"Лиъри не е бил на космическа мисия, но е бил сред избраниците за полет до Марс, който НАСА планувала още през 1967 г. По-късно той става професор по физика в университета в Принстън.

"Има много доказателства, че те ни наблюдават. Извънземните цивилизации ни следят от много време, но тяхната поява е далеч от материалното разбиране за срещи, което имаме ние", смята О"Лиъри.

Подобни необикновени срещи в небето и в космоса са имали и част от руските космонавти. Някои от тях също вярват, че неидентифицираните обекти, които са видели са с извънземен характер.

ВИДЕО: