Преди няколко дни бяхме на вълна марихуаната в българските видеоклипове, днес поглеждаме към Холивуд. Но не заради тревата (там хората я карат на по-високи вълни), а за да видим седмина симпатяги, които носят в себе си нещо славянско.

7 от 7: Българските клипове, в които открито се пуши марихуана

7 от 7: Българските клипове, в които открито се пуши марихуана

Тревата в българския рап

Аштън Къчър

Снимка 333749

Източник: GettyImages

Актьорът е роден през 1978 г. в Сидър Рапидс, Айова. Бащата на Аштън - Лари, е с чешки произход, а във вените на майка му тече коктейл от чешка, немска и ирландска кръв.

39-годишния актьор започва кариерата си като модел в реклама на Calvin Klein през 1997 г. Само година по-късно прави и актьорския си дебют - в сериала "Шеметни години" (1998 - 2006 г.).

Стив Возняк иска да ви направи програмисти

Стив Возняк иска да ви направи програмисти

Воз планува да отвори университети в над 30 градове по света

Аштън Къчър се снима предимно в сериали, но една от най-впечатляващите му роли е тази във филма "Джобс" (2013 г.), в който изиграва Стив Джобс.   

Джейсън Мраз

Снимка 333683

Източник: GettyImages

Един от най-положителните герои на Земята - Джейсън Мраз, също е роден в САЩ, но корените му са другаде - баща му има чешки и словашки произход.

Кариерата на музикантза Джейсън Мраз тръгва от кафене в Сан Диего, където свири веднъж седмично в продължението на няколко години.

Днес той има издадени пет студийни албума. През 2010 г. печели две награди Грами, като година по-рано отново е имал две номинации за престижната награда.  

Леонардо ди Каприо

Снимка 333752

Източник: GettyImages

Един от най-успешните и талантливи актьори в Холивуд има руски корени. Те идват по майчина линия - бабата на Леонардо ди Каприо е с руски произход, но емигрирала в Германия. Заветният Оскар актьорът получи за ролята си във филма "Завръщането" (2015 г.).

Леонардо ди Каприо и Джаред Лето в подкрепа на Пирин

Леонардо ди Каприо и Джаред Лето в подкрепа на Пирин

Световни звезди питат премиера

Горан Вишнич

Горан Вишнич е роден в Хърватия през 1972 г. Една от най-известните роли на Вишнич е от сериала "Спешно отделение" (1994 - 2009 г.). През 2011 г. си партнира заедно с Даниел Крейг във филма "Мъжете, които мразеха жените".

Дейвид Бореанас

Снимка 333694

Източник: GettyImages

Бащата на агент Буут е с италиански произход, а неговата майка - със словашки корени. Безспорно най-голямата му включване е в сериала "Кости" (2005 - 2017 г.). В момента Бореанас е в главната роля в друг сериал - "SEAL Team", където се впуска в още по-сериозни предизвикателства. 

Ерик Бана

Снимка 333750

Източник: GettyImages

Рожденото име на Ерик Бана е Банадинович, което подсказва и откъде идват неговите корени, а именно Хърватска. Бана е роден в Сидни, Австралия, но баща му е хърватин, а майка му германка. Мел Гибсън и ролята му в "Лудият Макс" (1979 г.) палят Ерик Бана по актьорската професия. Един от последните филми, в които актьорът участва, е "Крал Артур: Легенда за меча" (2017 г.).

Джоуи Манганиело

Една от известните роли на Манганиело е в "Magic Mike XXL", където показва най-доброто от себе си. А за произхода му - роден е Питсбърг, Пенсилвания, но далеч не може да кажем, че е американец. Баща му е с италиански произход, а майка му носи в себе си австрийски, хърватски, арменски и немски корени.

Дуейн Джонсън ще спасява гигантска горила

Дуейн Джонсън ще спасява гигантска горила

Първият трейлър на филма "Rampage" е вече факт

В училищните си години Манганиело е бил запален по волейбол, баскетбол и футбол. През 2018 г. актьорът очаква няколко премиери на филми с негово участие. Един от тях е "Rampage", чиято премиера е през април.