Леонардо ди Каприо и Джаред Лето изразиха позиция по казуса с втория лифт на Банско. В началото на ски сезона наболялия от години въпрос отново е на дневен ред. Преди дни премиерът Бойко Борисов изрази подкрепата си за разширяване на ски зоната в Пирин.

За мнозина това се прие като ясен знак, че намерението ще бъде реализирано. В сайта на природозащитната организация WWF бе качено отворено писмо към премиера, под което всеки желаещ може да подпише. 

А сред желаещите изненадващо се оказаха и актьорите Леонардо ди Каприо и Джаред Лето. Те споделиха в профилите си в Twitter линк към отвореното писмо и подкрепиха екологичната кауза.

Джаред Лето пръв застана зад идеята да се спре изграждането на втори лифт. Той директно се обърна към Бойко Борисов с апел да предпази националния парк от сеч с комерсиални цели и разширяване на ски зоната.

"Присъединете се към нас и WWF, за да помогнем да се спасят вековните гори в Природен парк Пирин от сеч и разширяване на ски зоната", апелира страницата на фондацията на Леонардо ди Каприо в социалната мрежа.