Стив Возняк, Стив "Номер две" или просто Воз, е човекът, без който Стив Джобс едва ли щеше да успее да създаде първия Apple компютър.

Въпреки че Воз отдавна не е в редиците на Apple, технологичният гений е в основата на много компании и патенти, без които светът нямаше да е същият.

Наскоро Возняк съобщи, че следващата му голяма идея е да създаде мрежа от учебни заведения, които да помагат на хора да се преквалифицират и обучават за работа в технологичния сектор. Целта на Стив е да осигури възможност за всеки, който желае, да навлезе в технологичната индустрия, независимо в каква сфера е работил до сега. 

Направленията и темите на обучение са без рамка, като варират от елементарни лекции за напълно начинаещите в компютърните технологии до курсове за програмисти от високо ниво. 

Woz U ще започне със серия от онлайн програми на обучение, достъпни в целия свят, но Стив обяви, че смята да отвори над 30 университета в различни градове по света. Очаква се конкретните локации да бъдат съобщени в следващите два месеца, а тук може да разгледате и сайта на проекта.