Стоянка Мутафова наистина е най-възрастната актриса, която продължава да играе. Този факт обаче се оказа недостатъчен, за да бъде вписана в Книгата на рекордите "Гинес".

6500 паунда или 15 000 лева е сумата, която трябва да бъде платена за актрисата за записването й като рекордьорка, пише "България днес".

"Не държа да съм в "Гинес". Нямам 15 000 лева излишни. След като ни обраха с дъщеря ми Муки, не разполагам с излишни средства.

Изкарвам това, с което живея, и такова световно признание не ми е нужно", обясни 95-годишната актриса нежеланието си да прави каквото и да било, за да влезе в "Гинес".

Снимка 270137

По регламент единият начин, за да се получи сертификат за участие, е да се плати сумата от 6500 паунда. След това официални представители на компанията идват у нас и в случая на Мутафова присъстват не само на представленията й, но правят и дълги интервюта с нея.

Другият начин да стане носител на престижното отличие актрисата е да отговаря на строги правила, касаещи и физиката й, които Мутафова, предвид напредналата си възраст, няма да може да изпълни.