Тазгодишната ни представителка на Евровизия - Софи Маринова, не успя да се класира за финала на музикалния фестивал в Баку, който ще бъде в събота, на 26 май.

Софи изпя песента "Любов без граници". Певицата пя повече от впечатляващо на живо и бе единствената изпълнителка, която не използва мониторни слушалки. Певицата обясни това с факта, че преди време, когато била на турне със Слави Трифонов и ползвала такива слушалки започнала да пее много фалшиво. Тогава Слави й казал да махне тези слушалки и да пее без тях. Софи направи така и на голямата сцена в Баку снощи.

"Догодина пак ще се явявам", заяви Софи, само 15 минути, след като стана ясно, че България не отива на финал. Певицата каза, че се е раздала докрай на сцената и е останала очарована от цялата обстановка там. Изпълнителката твърди, че това усещане не може да се опише и иска пак да го изживее.

Веднага след нейната изява, първите които й пратили sms, за да й честитят за прекрасното представяне били - Георги Христов, Нели рангелова, Устата и Слави Трифонов.

От втория полуфинал се класираха държави, които всяка година отиват на финал. Това са: Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.