Три дни след като станаха семейство, Ники Илиев и вече съпругата му Саня Борисова заминаха на меден месец. "По-скоро ще е медена седмица, а не месец, защото нямаме толкова време", каза актьорът, който стана режисьор и на филма "Чужденецът".

Дестинацията е не по-малко романтична от повода - младоженците се отправиха вчера към Сицилия.

Те сключиха брак в събота. Избраха да кажат заветното "да" на открито - в село Лещен, където направиха и повечето снимки за "Чужденецът".

"Беше приказна сватба. Дори леко се насълзих, като ги гледах - те са толкова щастливи и влюбени", разказа майката на младоженеца - доц. д-р Мирослава Кадурина, началник на Клиниката по дерматология, пише "24 часа". Тя помага на бъдещите младоженци с организацията на сватбата, за която искат да е изцяло от естествени материали.

Ники и Саня са неразделни, но прекарват вечерта преди голямото събитие поотделно. Той е в село Лещен на ергенското си парти, а тя - в село Ковачевица за моминското. "И аз бях при нея. Малко по-късно двете се сляха", обяснява Кадурина.

Двамата млади се женят на поляна, украсена с много цветя. Венчава ги не случайно банският поп Георги. "Ние сме потомствени банскалии по майчина линия. И аз, и Ники сме кръстени там", казва майката на младоженеца. На поляната дори има църковен хор.

След церемонията всичките 70 гости се впускат в танци, докато "Акага" свири.

"Толкова хубава, самодивска сватба пожелавам на всички млади българи", допълни Кадурина.

Нейният сватбен подарък за младото семейство е пътешествието. След Сицилия Ники и Саня ще се отправят за Испания, където филмът "Чужденецът" е избран с още 20 филма измежду общо 800 да участва в състезателната програма на фестивал в Мадейра.