За първи път в българската класация на Forbes - Топ 70 на българските знаменитости, челното място принадлежи на шоубизнеса, а не на спорта.

П на Нова телевизия, а от няколко месеца развива и сериозна филмова дейност в световен мащаб.

За четвърта поредна година класацията на Forbes отличава звездите, успели да превърнат изкуството си в бизнес. Маги Халваджиян се определя като практичен човек, който започва с малки проекти и инвестиции, докато "машината се завърти". Така преди години започва да снима видеоклипове на български музиканти - един, два, десет,докато в един момент бройката надхвърля 500.

После идват рекламите ипредаванията. Първоначално по-малки и с по нисък бюджет, докато постепенно не стига до хитовите продукции в праймтайма на националните телевизии.

"Стигнахме таван, който от няколко години се опитвам да пробия, но, за съжаление, няма накъде повече", казва Халваджиян в ексклузивно интервю зановия брой на изданието.  

В българската класация Топ 70 на българските знаменитости се открояват хората, които през изминалите месеци най-цялостно са покрили критериите, покоито американският Forbes вече повече от 15 години изготвя своята класация. В звездната класация в попадат спортисти, музиканти, телевизионни водещи ипродуценти, актьори и режисьори, модели и хора на изкуството. Измерват сеуспехите само през последната година - от август 2015 г. до юли 2016 г. 

Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес. 48 от 70-те места са заети от мъже, а втоп 10 мъжете заемат цели 9 позиции. Реалити предаванията продължават да санай-големия генератор на звезди у нас, като водещи, съдии и участници сасред най-разпознаваемите лица в България. Благодарение на Преслава (22) иучастието й в подобни формати попфолкът отново се завърна в национален ефир.