Продуцентът на музикалното риалити "X Factor" Маги Халваджиян изказа възмущението си от лекия жанр по време на пресконференция, пише "Всеки ден".

Не понасям чалгата! Не ми харесва и смятам, че тя унищожава България. Всички трябва да се борим с тази пошлост и да не я допускаме до национален ефир", каза той.

Повод за силните думи на режисьора се оказа интервюто му през уикенда по Нова телевизия, където той изпуфтя: „Ужас!", след като водещите обявиха репортаж за сръбската турбо фолк легенда Лепа Брена.

„Съвсем съзнателно го направих. Казвам „ужас" за Лепа Брена с гордост. Аз не понасям тази музика, не ми харесва и нарочно се изпуснах в ефир, не беше случайно. За мен музиката се дели на хубава, лоша и чалга. В моето сърце чалгата няма никакво място", поясни продуцентът.

В друг от форматите му - „Като две капки вода", обаче участваше именно Азис. По време на шоуто арменеца неведнъж демонстрираше симпатиите си към кралят на чалгата и дори му поставяше високи оценки при представянията.

Маги е започнал кариерата си именно като режисьор на попфолк продукция. Преди години той е снимал и видео клиповете на Слави Трифонов.